Lichtroom nog langzamer

Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 1942
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Lichtroom nog langzamer

jul 2017 20 21:19

Bericht door Kroontje » do 20 jul 2017, 21:19

Bericht door Kroontje door Kroontje jul 2017 20 21:19

Snelle pc met een i7 3.50GHz en 32 Gb geheugen op een SSD drive en de kleurtjes van een Nvidia card 1050 4gb
Alles gaat snel en netjes, maar als ik een kwast wil gebruiken om de Dom toren niet donkerde wil hebben....gaat dat me 42 min kosten.
Zie voorbeelden :

Gratuated Filter
Afbeelding

Kwast om schoon te poetsen
Afbeelding

Afbeelding

Dan ga ik me toch eens afvragen...wat next ??

Gr Mark
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

Skippy
Berichten: 5389
Lid geworden op: ma 24 aug 2009, 22:41
Favoriete camera merk: Het is maar een doosje
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Lichtroom nog langzamer

jul 2017 20 21:45

Bericht door Skippy » do 20 jul 2017, 21:45

Bericht door Skippy door Skippy jul 2017 20 21:45

Ik zit nog op Lightroom 5.7 maar een dergelijke bewerking gaat bij mij zonder enige vertraging, en dat op een 2,66 GHz i7 SSD MacBook uit 2010.
Het lijkt er op dat Lightroom met de latere versies steeds trager is geworden, heel internet klaagt er over.

Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 1942
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Lichtroom nog langzamer

jul 2017 20 22:02

Bericht door Kroontje » do 20 jul 2017, 22:02

Bericht door Kroontje door Kroontje jul 2017 20 22:02

Dat klopt Luc. De rest van de bewerking gaat perfect in Lr.
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8016
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Lichtroom nog langzamer

jul 2017 21 07:49

Bericht door remoss » vr 21 jul 2017, 07:49

Bericht door remoss door remoss jul 2017 21 07:49

In Photoshop kun je aangeven dat er gebruik gemaakt moet worden van de grafische kaart. Geen idee of dat in Lightroom ook kan maar zo ja staat dat wellicht uit? Kan met jouw kaart zomaar schelen, die is lekker snel.
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 1942
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Lichtroom nog langzamer

jul 2017 22 15:54

Bericht door Kroontje » za 22 jul 2017, 15:54

Bericht door Kroontje door Kroontje jul 2017 22 15:54

Hallo René. Ik kan ook in Lr de Grafische kaart uit zetten. Geen verschil. Het zou met de Auto Mask te maken hebben.dit moet ik nog even checken. Heb wel besloten om meer met CS6 te gaan doen....als mijn huisje klaar is
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 1942
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Lichtroom nog langzamer

jul 2017 22 22:57

Bericht door Kroontje » za 22 jul 2017, 22:57

Bericht door Kroontje door Kroontje jul 2017 22 22:57

Het was inderdaad de Auto Mask die niet goed werkte. Uit gezet ging sneller, maar nu dat de PC een paar keer is uit gezet heeft denk toch iets schoon geveegd..in het geheugen.
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

ger k.
Berichten: 987
Lid geworden op: wo 30 dec 2009, 18:23
Favoriete camera merk: SONY
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Berg en Dal

Re: Lichtroom nog langzamer

jul 2017 24 14:49

Bericht door ger k. » ma 24 jul 2017, 14:49

Bericht door ger k. door ger k. jul 2017 24 14:49

:warm: Ik zie een probleempje.......
Fotograferen is schrijven met licht.

Plaats reactie