Pagina 1 van 1

tilt-head of balhoofd?

Geplaatst: do 25 mar 2010, 22:07
door Riemke
Ik heb een magfiber monopod Manfrotto 694 op de kop getikt en moet daar nog een statiefkop voor hebben, liefst met quickrelease,
Wat is hier handig voor? Ik heb evt. nog een Kangrinpoche balhoofd, met een Benro snelkoppeling, maar ben via Google ook een Manfrotto 234 RC tegengekomen wat geschikt zou zijn (en in de aanbieding bij KE :D )

Idee is om deze combi in de vakantie mee te nemen i.p.v. mijn driepoot (die als ruimbagage mee zou moeten en dat doe ik liever niet met oog op beschadigen)

Heeft iemand hier ervaring mee?

Re: tilt-head of balhoofd?

Geplaatst: do 25 mar 2010, 22:32
door Marco
Riemke schreef: Idee is om deze combi in de vakantie mee te nemen i.p.v. mijn driepoot (die als ruimbagage mee zou moeten en dat doe ik liever niet met oog op beschadigen)
Hallo Riemke, er is een kans dat je monopod ook niet mee mag in je handbagage, kan nl. gebruikt worden als slagwapen. Ik zou hem lekker in je koffer stoppen !
Heb zelf ook dat neigkopje van Manfrotto gebruikt, maar deed het vaker zonder. Gewoon de statiefgondel van de 80-200 op je monopod schroeven. Of welke telezoom dan ook.

Misschien eerst even zonder proberen ?

groeten,
Marco

Re: tilt-head of balhoofd?

Geplaatst: do 25 mar 2010, 22:56
door Riemke
Hoi Marco,
Dank voor je reactie.
Hij hoeft ook niet mee als handbagage, maar kan iig in de koffer :D
Het gaat me met name ook nog om het gewicht. Een D3 met telezoom weegt er behoorlijk in en een balhoofd is wellicht steviger dan zo'n kantelkop?