Opnametijd aanpassen

Troubleshooting
Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

Opnametijd aanpassen

Bericht door Daniël » di 03 jul 2012, 21:29

Hallo,

er zijn door familie leden foto's gemaakt van het trouwen van mijn vrouw en mij.
Nu kom ik er achter dat er bij één camera het tijdstip niet klopt.
Hoe kan ik dit goed krijgen? Kan het niet vinden in Bridge & ViewNX2. Wel heb ik iets gevonden in CS5, dit in file properties ALT+SHIFT+CTRL+I (windows). Het gaat echter door in 2 velden het aan te passen niet goed mee.
Hoe kan ik het dan wel aanpassen?

Foto's worden uit privé redenen trouwens niet openbaar gemaakt. Zeg het alvast ;)

Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door Daniël » wo 04 jul 2012, 13:42

Niemand een idee dus :bang:

Gebruikersavatar

Marco
Berichten: 3082
Lid geworden op: do 20 aug 2009, 23:04
Favoriete camera merk: telkens iets anders
Bewerk mijn foto's: Nee
Contacteer:

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door Marco » wo 04 jul 2012, 17:55

Daniël schreef:Niemand een idee dus :bang:
Rare voorbarige reactie weer, misschien zijn er ook nog mensen die aan het werk waren vandaag.

Google eens op exif editor, dan heb je genoeg programmaatjes om uit te kiezen. Vraag me niet welke goed zijn, ik heb er geen ervaring mee.
flickr

Dragging heavy cameras is so uncool...

Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door Daniël » do 05 jul 2012, 07:55

Misschien te voorbaardig. Ik had al lopen zoeken, maar nog niks gevonden wat werkte. Ook op de site van René gekeken. Er is er 1 maar die werkt niet goed. Krijg een MS-dos scherm te zien met teveel uitleg.
Ga weer even verder zoeken, misschien stuit ik er op één.


mikemix
Berichten: 6844
Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
Bewerk mijn foto's: Nee

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door mikemix » do 05 jul 2012, 08:14

Wellicht tijdloos geschoten ?

Even een vraag: wat maakt het uit ?

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8227
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door remoss » do 05 jul 2012, 09:02

Kan heel simpel, je hebt alleen niet het goede programma op mijn site gevonden :) Xyplorer doet dit klusje met gemak. Ik heb het op [url_nv_extra=http://www.softcatch.nl]Softcatch [/url_nv_extra] even duidelijker erbij gezet in de tekst.

Stappenplan:
- Download xyplorer free (rechtstreekse link: http://www.321download.com/LastFreeware ... r_free.zip)
- pak uit in een mapje naar keuze (je hoeft niet te installeren verder, alleen uitpakken)
- start in die map XYplorerFree.exe
- blader naar je foto's die gewijzigd moeten worden en selecteer ze
- als in xyplorer de fileproperties niet te zien zijn klik dan op F12 om dit te voorschijn te halen
- klik in tabblad properties op de datum/tijd Created en pas de tijd/datum maar behoeven aan
- klik op het groene plusteken om de veranderingen door te voeren.
- let op, de veranderingen geldt voor alle geselecteerde bestanden/foto's, ze krijgen dus allemaal dezelfde tijd/datum ook mee. Als je de datum en deel van de tijd behouden maar alleen bijv. het uur en niet de minuten wil verandeen, dan zal je elk bestand apart moeten aanpassen.

Screenshot:
Afbeelding
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

yoyo
Berichten: 692
Lid geworden op: ma 24 aug 2009, 11:34
Favoriete camera merk: Nikon and LEICA
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Somewhere in the middle

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door yoyo » do 05 jul 2012, 09:52

Je hebt van die proggies om GPS data te koppelen aan foto's.
Die hebben vaak een functie om in geval van UTC fouten uren en/of minuten te corrigeren. Volgens mij kon ViewNX dat vroeger ook. Nu nog steeds zie ik... Log Matching...
Maar net als wat Michael zegt. Waarom heb je dat nodig..?

Als je foto's op volgorde wil hebben in een explorer dan kun je ook met transfer de foto een naam geven op basis van tijd (doe ik standaard) en dan met een autorename utility de tijdnaam aanpassen.
Ik overdrijf altijd graag een beetje... :schamen:
Quote of the Day : Nikon and Canon came to a similar conclusion: Amateurs need more pixels, pros probably don't. - Thom Hogan


mikemix
Berichten: 6844
Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
Bewerk mijn foto's: Nee

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door mikemix » do 05 jul 2012, 19:45

Chronologisch volgorde kan je vanuit de beelden toch ook beoordelen ?
Des te roder de neus, des ter meer drank zit erin ?

Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door Daniël » vr 06 jul 2012, 09:21

mikemix schreef:Wellicht tijdloos geschoten ?

Even een vraag: wat maakt het uit ?
Het is natuurlijk de bedoeling dat de foto's tijdloos moeten zijn ;)

De familie heeft de foto's gemaakt, best wel leuk eigenlijk. Maar er was er één tussen die blijkbaar niet de juiste tijd had. Ik wou ze hernoemen naar 'Trouwen_EenD_20120605_' en dan het tijdstip. Zo om het logisch opvolgt.

Dank René, had blijkbaar het verkeerde gekozen. Ik ga thuis even pielen :):
yoyo schreef:Als je foto's op volgorde wil hebben in een explorer dan kun je ook met transfer de foto een naam geven op basis van tijd (doe ik standaard) en dan met een autorename utility de tijdnaam aanpassen.
Mooie tip, maar als er gesorteerd gaat worden op datum en tijd staat het door elkaar.
mikemix schreef:Chronologisch volgorde kan je vanuit de beelden toch ook beoordelen ?
Des te roder de neus, des ter meer drank zit erin ?
:lol:

Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

Re: Opnametijd aanpassen

Bericht door Daniël » vr 06 jul 2012, 09:49

René,
Ik zie 2 verschillende dingen.
De 'Genomen op' en 'aanmaak datum'.

De programma ziet alleen de aanmaak datum als werkelijk datum. Is er nog een veld wat anders moet staan?
Afbeelding
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Software problemen”