Raw Therapee vraagje

Troubleshooting
Gebruikersavatar

Topic Starter
Genster
Berichten: 2273
Lid geworden op: ma 14 jun 2010, 16:53
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Raw Therapee vraagje

Bericht door Genster » vr 11 apr 2014, 17:19

N.a.v. het artikel op http://www.softcatch.nl/ heb ik Raw Therapee gedownload.
Op deze (http://www.softcatch.nl/rawtherapee/ pagina staat o.a. een schermprintje van het onderdeel "voorkeuren". Ik heb het pad gevuld voor de bewerking met een "andere externe editor", maar.... als ik een foto bewerkt in RT en vervolgens op Ctrl+E klik opent Capture NX2 met een melding dat hij het bestand niet kan laden: c:\Users\Genster\AppData\Local\Temp.foto.tif
RT wil de foto zo te zien laden van een verkeerde locatie :huilen2: Iemand een idee hoe ik RT de opdracht kan geven de geopende foto van zijn eigen locatie af te openen???
Gegroet,
"Genster"

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8178
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door remoss » vr 11 apr 2014, 19:14

Als ik hier een externe editor opgeef (bijv. Photoshop) dan opent de foto netje in Photoshop vanuit Rawtherapee. Geen idee waar het bij jou fout gaat. Werkt volgens mij niet vanuit de fotobrowser maar je moet de foto werkelijk openen in Rawtherapee
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

Topic Starter
Genster
Berichten: 2273
Lid geworden op: ma 14 jun 2010, 16:53
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door Genster » vr 11 apr 2014, 20:17

Misschien zit ik daar dan fout mee René.
Ik open vauit hier:

Afbeelding
Gegroet,
"Genster"

Gebruikersavatar

Topic Starter
Genster
Berichten: 2273
Lid geworden op: ma 14 jun 2010, 16:53
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door Genster » vr 11 apr 2014, 21:54

Ik ben de hele avond bezig geweest, maar kom er niet uit :huilen2:
Iemand die het weet???
Gegroet,
"Genster"

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8178
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door remoss » vr 11 apr 2014, 22:04

Net even Rawtherapee op de laptop geïnstalleerd (portable versie 4.011.48: http://portableapps.com/apps/graphics_p ... e-portable) en dan als externe editor Zoner ingesteld. Werkt ook hier zonder problemen (wel zorgen dat je niet alleen het pad naar de externe editor op geeft maar ook het keuzerondje ervoor aanklikt)

Welke versie gebruik je René? Misschien is het een bug en is het bij een nieuwere versie verholpen.

Op de PC heb ik dezelfde versie Rawtherapee. Alleen daar op Windows 7. Op de laptop staat Windows 8.1
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

Topic Starter
Genster
Berichten: 2273
Lid geworden op: ma 14 jun 2010, 16:53
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door Genster » za 12 apr 2014, 08:42

Ik heb de versie 4.0.12.132 René.
Het zou voor mij een handige oplossing zijn om de raw-bestanden van de Ricoh te bewerken; even in Raw Therapee en daarna rechtstreeks door naar CNX2. Nu open ik ze eerst met ACR en daarna in PSE 11. Vervolgens sla ik ze dan vanuit PSE op als tif om ze vervolgens in CNX2 te openen. Je snapt dat de nieuwe werkwijze me een heleboel muisklikken zou schelen, maar dan moet het wel lukken natuurlijk.
Gegroet,
"Genster"

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8178
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door remoss » za 12 apr 2014, 09:28

Ja dat zou wel handig zijn. Ik krijg jouw probleem hier niet herhaald helaas, kan je vooralsnog dus geen oplossing aandragen :(
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

Topic Starter
Genster
Berichten: 2273
Lid geworden op: ma 14 jun 2010, 16:53
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door Genster » za 12 apr 2014, 09:56

Mocht je binnenkort een geweldige ingeving hebben, hoor ik het natuurlijk graag René :):
Tot zover bedankt voor de moeite!!!
Gegroet,
"Genster"

Gebruikersavatar

Topic Starter
Genster
Berichten: 2273
Lid geworden op: ma 14 jun 2010, 16:53
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door Genster » za 12 apr 2014, 11:15

Net even nog wat gekeken...
Ik heb de genoemde temp-map op c eerst leeg gemaakt. Daarna heb ik een foto vanuit RT in CNX2 proberen te openen. Wat me opvalt is dat het door RT naar TIF omgezette bestand netjes in de betreffende tijdelijke map staat, maar dat Capture aangeeft een bestand met dezelfde naam PLUS de toevoeging "-1" niet kan laden.
TR maakt van bestand test.dng dus test.tif en CNX geeft dan aan test-1.tif niet te kunnen laden :denkna:

Nu iemand een idee???
Gegroet,
"Genster"

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8178
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Raw Therapee vraagje

Bericht door remoss » za 12 apr 2014, 11:21

Probeer eens een andere externe editor in te stellen, bijv Elements, kijken wat er dan gebeurt!
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Plaats reactie

Terug naar “Software problemen”