Capture One 8.1

Troubleshooting
Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 2142
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Capture One 8.1

Bericht door Kroontje » di 20 jan 2015, 21:57

Aan de hand van het andere draadje ben ik eens gaan kijken naar dit programma.
Alles ging goed. Had twee mappen met foto's in kunnen laden en bewerken.
Nu wilde ik een andere map importeren om daar een ander soort bewerking uit te proberen.
Het Importeren gaat goed. Een foto importeren gaat ook goed.
Maar daarna kan ik niks. Geen witbalans..enz enz
Dit blijft ook als ik de pc opnieuw opstart.

Nu mijn vraag.
Zou een probeer versie een beperking hebben betreft foto's bewerken?
Kan ook namelijk niks vinden over dit probleem bij dit stukje software

Gr Mark
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

Skippy
Berichten: 5512
Lid geworden op: ma 24 aug 2009, 22:41
Favoriete camera merk: Het is maar een doosje
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Capture One 8.1

Bericht door Skippy » di 20 jan 2015, 22:25

Je zit toch niet toevallig een map met alleen Jpegs te testen?

Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 2142
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Capture One 8.1

Bericht door Kroontje » wo 21 jan 2015, 05:54

Nee Luc ;) Alleen NEF jes.
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

strangeartefact
Berichten: 3903
Lid geworden op: di 01 jun 2010, 09:31
Favoriete camera merk: Niet meer merk gebonden
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Apeldoorn
Contacteer:

Re: Capture One 8.1

Bericht door strangeartefact » wo 21 jan 2015, 17:10

Ik kan niet checken of dit door de probeer versie komt, maar je wil dus een 3e map met andere foto's importeren? Dat zou moeten kunnen toch, net als in LR werkt dat lijkt me toch.
Wie weet is dit een beperking van de trial zoals je vermoed maar dat staat nergens beschreven idd. Het lijkt alsof het volledig functioneel zal zijn voor de tijd van de trial.
https://peterzeedijk.myportfolio.com/
-Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid-

Gebruikersavatar

ger k.
Berichten: 1084
Lid geworden op: wo 30 dec 2009, 18:23
Favoriete camera merk: SONY
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Berg en Dal

Re: Capture One 8.1

Bericht door ger k. » wo 21 jan 2015, 17:36

Bij de instellingen moet je opgeven welke "soort" je wilt bewerken.

Met de extensie ARW etc.

Volgens mij staat NEF daar niet bij.
Je kunt de NEF dan niet bewerken.

Dit (NEF) kan ik niet bewerken in mijn versie van SONY PRO 8.1
Fotograferen is schrijven met licht.

Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 2142
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Capture One 8.1

Bericht door Kroontje » wo 21 jan 2015, 18:01

Dank Peter.. Inderdaad zou het gewoon moeten werken.
Ger Ik heb aan de instellingen niks veranderd en heb al diverse Nikon Nef's kunnen bewerken.

Heb het even eraf gehaald en ga het zo nog een keer opnieuw proberen.

Daarnaast is het jammer dat je gelijk alle persoonlijke gegevens neer moet gaan zetten op hun site om deze vraag te stellen :roll:

Ik kom erop terug
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

strangeartefact
Berichten: 3903
Lid geworden op: di 01 jun 2010, 09:31
Favoriete camera merk: Niet meer merk gebonden
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Apeldoorn
Contacteer:

Re: Capture One 8.1

Bericht door strangeartefact » wo 21 jan 2015, 19:28

ger met de sony versie kan je ook enkel sony bestanden openen lijkt me ;) dus geen nef, crw orf etc. Dus dat klopt wel.
Hoop dat je er achter komt Mark!
https://peterzeedijk.myportfolio.com/
-Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid-

Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 2142
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Capture One 8.1

Bericht door Kroontje » wo 21 jan 2015, 19:34

Beste mensen, bedankt voor jullie tijd, maar heb hem eraf gegooid :-)

Waarom...zou je afvragen wel..

Heb hem eerst netjes verwijderd.
Opnieuw install..Zag mijn oude catalogus, maar kon deze ook niet vinden.
Opnieuw verwijderd incl alles in het regedit.
Opnieuw install. Kreeg weer netjes de keuze (kopen, proberen enz enz).
Eerste foto's import. Alles gaat goed. Daarna twee nieuwe foto mappen geïmporteerd...
En dan...weer niks :x :x

Ben op internet gaan zoeken, maar kan niks vinden.
En ik ga niet mijn gegevens, waar ik woon en dergelijk opgeven om een vraag te stellen :lol:

Conclusie:
Mooi stukje software wat veel uit een Nef kan halen.
Vreselijk snel.
Maar geen € 229,00 waard met het risico dat het niet gaat werken.

Gr Mark
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

ger k.
Berichten: 1084
Lid geworden op: wo 30 dec 2009, 18:23
Favoriete camera merk: SONY
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Berg en Dal

Re: Capture One 8.1

Bericht door ger k. » do 22 jan 2015, 14:32

Beste Mark, je was goed bezig ! Volgens mij verzand je dan in de enorme mogelijkheden en bent dan de weg kwijt. Het een lukt niet, het ander lukt niet, hup eraf.
Ik ken dit. Gewoon het klikt dan even niet.
Het is een zeer goed pakket, maar je moet je er wel goed in verdiepen, dat kost veel tijd, maar vooral GEDULD.
Zo heb ik er dus ook al enkele "sessies" op zitten. Echter ook hier geldt, de aanhouder wint.
Zelf heb ik diverse pakketten gezien en het meest ben ik "geschrokken " van Photo Shop (te weinig in verdiept) en heb dat er dan ook afgehaald.
NX2 en Lightroom zijn mijn standaardpakketten, waarbij zeer duidelijk NX2 voor de opnamen gemaakt met NIKON.
Echter Capture One 8.1 blijkt voor de opnamen gemaakt met mijn SONY beter te werken dan Lightroom.
Ik heb ook nog DxO Optics Pro 8, maar daar kom ik ook niet goed mee weg.
Dus voor jou met de NIKON zou ik NX2 blijven gebruiken. Is "Heusden" daar ook mee bewerkt? Mooie opnamen !
Maar voor alles geldt doe wat je gevoel zegt en waar je fijn mee werkt, dat is belangrijk. :tevreden:
Fotograferen is schrijven met licht.

Gebruikersavatar

Topic Starter
Kroontje
Berichten: 2142
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Capture One 8.1

Bericht door Kroontje » do 22 jan 2015, 15:54

Beste Mark, je was goed bezig ! Volgens mij verzand je dan in de enorme mogelijkheden en bent dan de weg kwijt. Het een lukt niet, het ander lukt niet, hup eraf.
Ik ken dit. Gewoon het klikt dan even niet.
Het is een zeer goed pakket, maar je moet je er wel goed in verdiepen, dat kost veel tijd, maar vooral GEDULD.
Zo heb ik er dus ook al enkele "sessies" op zitten. Echter ook hier geldt, de aanhouder wint.
Hallo Ger Volgens mij begrijp je niet wat ik heb geschreven en bedoel.
Het gaat niet, omdat de software blijft hangen, dus het reageert niet.
Ik kan de foto's aanklikken om te bewerken, maar ik kan verder niks doen met de foto.
Maar dan ook helemaal niks. Witbalans, foto aanpassen tot zelfs croppen..enz enz

Het is zeker niet zo als jij beschrijft dat IK ermee stopt.
Als ik in iets bijt hou ik vast ;) Maar als het software niet blijft werken heb ik geen andere keuze.
Dus voor jou met de NIKON zou ik NX2 blijven gebruiken. Is "Heusden" daar ook mee bewerkt? Mooie opnamen !
NX2 heb ik al twee jaar vaarwel gezegd ;) Ben toen LR4 uitkwam overgestapt tot volle tevredenheid ;)
NX2 was zo traag werkend op mijn nieuwe PC tov LR..vandaar de overstap.
En Heusden is met Lr5 bewerkt :-) Dank ;)

Gr Mark
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Plaats reactie

Terug naar “Software problemen”