LCD scherm kalibreren

Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

LCD scherm kalibreren

Bericht door Daniël » wo 22 sep 2010, 15:42

Heren en dames.

Even een misschien onzinnige vraag maar ik weet het antwoord niet.

Kan je nou in principe elke LCD scherm kalibreren?

Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door Daniël » do 23 sep 2010, 13:04

Wordt mijn vraag nu genegeerd of weet echt niemand dit?

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8227
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door remoss » do 23 sep 2010, 13:06

Denk van niet nee. Ik weet het in ieder geval niet.
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

Frederix
Berichten: 916
Lid geworden op: za 22 aug 2009, 17:16
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door Frederix » do 23 sep 2010, 14:11

remoss schreef:Denk van niet nee.
Wat bedoel je nu? Dat-ie genegeerd wordt, dat niemand het weet of dat niet elk LCD scherm kan worden gecalibreerd? :sterretjes:

PS. Ik weet het in ieder geval niet, ik werk nooit met LCD-schermen.
met een vriendelijke groet

Fred Oosterhuis

Foto-website van Fred Oosterhuis


Het belangrijkste onderdeel van een camera is en blijft de fotograaf zelf.


thewoert
Berichten: 69
Lid geworden op: ma 09 nov 2009, 13:51
Bewerk mijn foto's: Nee

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door thewoert » do 23 sep 2010, 14:18


Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8227
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door remoss » do 23 sep 2010, 14:29

Frederix schreef:Wat bedoel je nu? Dat-ie genegeerd wordt, dat niemand het weet of dat niet elk LCD scherm kan worden gecalibreerd? :sterretjes:
Niet te moeilijk denken. Ik bedoel gewoon beide anders had ik het wel gespecificeerd. Dus Nee, ik denk niet dat hij wordt genegeerd en tevens Nee, ik denk dat er wel mensen zijn die het weten.
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 8227
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door remoss » do 23 sep 2010, 14:34

Verplaatst naar een beter plekje.
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

Marco
Berichten: 3082
Lid geworden op: do 20 aug 2009, 23:04
Favoriete camera merk: telkens iets anders
Bewerk mijn foto's: Nee
Contacteer:

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door Marco » do 23 sep 2010, 14:45

Ik denk dat je in principe elk TFT scherm kan kalibreren.
Uit ervaring met goedkope TFT TN panelen van HP weet ik dat het wel degelijk zin heeft.
Het kalibreren van een Apple Cinema vereist daarentegen betere software dan die van Datacolor.

Ook heb ik 2x gepoogd een laptopscherm te kalibreren, maar is dit is i.m.o. kansloos, al zegt Datacolor dat het kan en hebben zij er een voorziening voor in de software.

Heb je het hier nou over een LCD of een TFT ? Wat voor paneel, TN, PVA, s-PVA, IPS, H-IPS, S-IPS.

Ga er maar vanuit dat je kleuren er beter uitzien, zelfs op een 150,- kostend TFT scherm.

Weet je zo genoeg ?
flickr

Dragging heavy cameras is so uncool...


Henri
Berichten: 397
Lid geworden op: za 03 okt 2009, 09:48
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Capelle aan den IJssel
Contacteer:

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door Henri » do 23 sep 2010, 14:51

Hi

ik heb een HP LCD scherm dat ik naar tevredenheid calibreer met een spider 3 express
oook op het schermpje van mijn zakelijke dell laptop heeft het een acceptable resultaat

groet
Henri
Nikon, Panasonic & Canon camera's met glaswerk dat altijd beter kan maar waar ik best tevreden mee ben.

In the race for quality there is no finish line

Gebruikersavatar

Topic Starter
Daniël
Berichten: 3423
Lid geworden op: za 08 mei 2010, 16:17
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Thuis

Re: LCD scherm kalibreren

Bericht door Daniël » do 23 sep 2010, 15:43

Ok, dank.

Nou ik heb voor de zekerheid ook even gevraagd na het 1e antwoord van René en kreeg de reactie:

"De Philips Brilliance monitoren zijn met de Datacolor Spyder 3 Pro te kalibreren."

Dus dat is mooi. Denk dat ik dan snel zo'n ding ga halen.
pim schreef:Niet aan beginnen tenzij je ernstige klachten krijgt over de kleuren in je foto's.
Gezien het feit dat ik bepaalde kleuren niet zie is het misschien wel handig want ik krijg er wel is opmerkingen over.

Ga er i.i.g. over nadenken.

Plaats reactie

Terug naar “Computer gerelateerd”