Firmware update voor Nikon D700: 1.02

Besturingssysteem voor camera's
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic Starter
remoss
Berichten: 8296
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Firmware update voor Nikon D700: 1.02

Bericht door remoss » wo 06 jan 2010, 09:59

Er is nieuwe firmware te downloaden voor de D700, n.l. versie 1.02.
nikon site schreef: De volgende verbeteringen zijn aangebracht in A- en B-firmware versie 1.02

- De automatische witbalans is verbeterd.
- Ondersteuning voor geheugenkaarten van 64 GB is toegevoegd.
- Als ISO-gevoeligheid instellen>Inst autom ISO-gevoeligheid in het opnamemenu is ingesteld op Aan, kan de optie Maximale gevoeligheid nu worden ingesteld in stappen van 1/3 LW, 1/2 LW of 1 LW, afhankelijk van persoonlijke instelling b1ISO-stapgrootte.
- De tijd die de camera wacht voordat de scherpstelling wordt aangepast in reactie op plotselinge wijzigingen in de afstand tot het onderwerp kan nu worden ingesteld op 5 (Lang), 4, 3 (Normaal), 2 of 1 (Kort) via persoonlijke instelling a4 FocusTracking met Lock-On. Met de toename van het aantal opties voor persoonlijke instelling a4 Focus Tracking met Lock-On wordt dit item na de firmware-upgrade ingesteld op 3 (Normaal). U kunt deze instelling naar wens aanpassen.
- Als de knop AF-ON van de camera wordt ingedrukt, wordt de monitor uitgeschakeld en kan het scherpstelpunt worden geselecteerd met de multi-selector.
- Als de knop AF-ON op de MB-D10 wordt ingedrukt (terwijl AF-ON is geselecteerd voor persoonlijke instelling a10 Functie AF-ON-knop MB-D10), wordt de monitor nu uitgeschakeld en kan een scherpstelpunt worden geselecteerd met de multi-selector.
- Het item Cameraklok instellen via GPS is toegevoegd aan de optie GPS in het setup-menu. Als Ja is geselecteerd, worden de datum- en tijdgegevens die zijn opgehaald via een verbinding met een GPS-apparaat, gebruikt om de interne klok van de camera in te stellen. Nadat u voor het eerst Ja hebt geselecteerd, moet u de camera uit- en weer aanzetten om de GPS-gegevens opnieuw op te halen.
- Als Inschakelen is geselecteerd voor GPS>Meter uit in het setup-menu, wordt de tijd voordat de meters worden uitgeschakeld nu met maximaal één minuut verlengd, zodat de camera GPS-gegevens direct kan ophalen nadat de camera is ingeschakeld en direct nadat de meters worden ingeschakeld (alleen met GPS-eenheid GP-1).
- Als Aan is geselecteerd voor Ruisonderdr. lange sluitertijd, deden zich problemen voor als u fotografeerde met een sluitertijd van meer dan 1 sec. maar minder dan of gelijk aan 8 sec. Dit probleem is nu verholpen.
- Het probleem dat ertoe leidde dat het scherpstelpunt niet werd getoond als beelden werden weergegeven die zijn opgenomen met continu-opname, is verholpen.
- Als de virtuele horizon werd weergegeven tijdens een livebeeldopname in de statiefstand en het livebeeld vervolgens werd geannuleerd, kon het weergegeven scherpstelpunt in de zoeker niet worden verplaatst. Dit probleem is nu verholpen.
- Als bepaalde geheugenkaarten in de camera werden geplaatst, werd 'CHA' weergegeven in het bovenste LCD-venster en konden geen beelden worden vastgelegd. Dit probleem is nu verholpen.
- Als de belichtingsstand [M] werd gebruikt bij een livebeeldopname via Camera Control Pro 2, werkte de elektronische analoge belichtingsaanduiding niet. Dit probleem is nu verholpen.

Waarschuwingen voor gebruikers van Camera Control Pro 2

- Deze firmware is niet volledig compatibel met Camera Control Pro 2 versie 2.7.0 en eerder. Sommige van de nieuwe menuopties kunnen niet worden geselecteerd.
- Gegevens over camera-instellingen die zijn opgeslagen vóór de upgrade kunnen niet worden geladen nadat de nieuwe firmware is geïnstalleerd.
[url_nv_extra=http://nikoneurope-nl.custhelp.com/app/ ... _id/127714]Info en download voor Windows[/url_nv_extra]

[url_nv_extra=http://nikoneurope-nl.custhelp.com/app/ ... _id/127714]Info en download voor Mac[/url_nv_extra]
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Gebruikersavatar

luc
Berichten: 257
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 16:40

Re: Firmware update voor Nikon D700: 1.02

Bericht door luc » wo 06 jan 2010, 17:56

zojuist even de nieuwe firmware geïnstalleerd en de auto WB is zeker veel verbeterd het groenachtige wat je makkelijk bij hoge iso zag is nu eigenlijk helemaal weg .
Ook de auto iso stapgrootte van 1/3 stop is zeker een welkome aanvulling.

Luc

Gebruikersavatar

Topic Starter
remoss
Berichten: 8296
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Re: Firmware update voor Nikon D700: 1.02

Bericht door remoss » za 09 jan 2010, 19:46

Op onderstaande site staan vergelijkende shots tussen firmware versie 1.01 en 1.02, leuk om te zien:

[url_nv]http://www.fotografie.fr/fotoforum/view ... &sk=t&sd=a[/url_nv]
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Plaats reactie

Terug naar “Firmware”