ARF bestand vanuit PS opslaan als JPEG

Uit brokken en delen
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic Starter
Riemke
Berichten: 1010
Lid geworden op: zo 23 aug 2009, 18:17
Favoriete camera merk: Nikon
Locatie: Heerhugowaard
Contacteer:

ARF bestand vanuit PS opslaan als JPEG

sep 2017 24 18:17

Bericht door Riemke » zo 24 sep 2017, 18:17

Bericht door Riemke door Riemke sep 2017 24 18:17

Wie helpt? :)

Foto's in LR. Daar doe ik de eerste bewerkingen. Daarna open ik het bestand in PS voor de laatste bewerkingen bijv. omzetten naar sRGB. ( is in LR Profoto).
Als ik de foto opsla in Jpeg, zie ik de foto niet, maar alleen een grijs vlakje. Dubbelklikken laat de foto zien.
Grijs vlakje opnieuw in PS openen en opnieuw opslaan laat wel de foto zien. Geen idee waardoor dit komt.

Bij een NEF bestand gebeurt het niet, dat heb ik even uitgeprobeerd.

Gebruikersavatar

Kroontje
Berichten: 1942
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: ARF bestand vanuit PS opslaan als JPEG

sep 2017 24 18:42

Bericht door Kroontje » zo 24 sep 2017, 18:42

Bericht door Kroontje door Kroontje sep 2017 24 18:42

En van Lr naar PS met een TIFF (sRGB). Wat gebeurt er dan? Zo heb ik het altijd gedaan toen ik nog Lr gebruikte.
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

Topic Starter
Riemke
Berichten: 1010
Lid geworden op: zo 23 aug 2009, 18:17
Favoriete camera merk: Nikon
Locatie: Heerhugowaard
Contacteer:

Re: ARF bestand vanuit PS opslaan als JPEG

sep 2017 24 22:27

Bericht door Riemke » zo 24 sep 2017, 22:27

Bericht door Riemke door Riemke sep 2017 24 22:27

Dat gaat wel goed, maar als ik er daarna een JPEG van maak krijg ik toch weer dat grijze vlak.

Gebruikersavatar

Kroontje
Berichten: 1942
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: ARF bestand vanuit PS opslaan als JPEG

sep 2017 24 22:32

Bericht door Kroontje » zo 24 sep 2017, 22:32

Bericht door Kroontje door Kroontje sep 2017 24 22:32

Welke versie van PS ? Of CC versie. Is dit in één keer gekomen of...
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

Topic Starter
Riemke
Berichten: 1010
Lid geworden op: zo 23 aug 2009, 18:17
Favoriete camera merk: Nikon
Locatie: Heerhugowaard
Contacteer:

Re: ARF bestand vanuit PS opslaan als JPEG

sep 2017 25 12:43

Bericht door Riemke » ma 25 sep 2017, 12:43

Bericht door Riemke door Riemke sep 2017 25 12:43

Probleem opgelost. Ik had in de hoofdmap een apart mapje gemaakt voor de JPEG bestanden.Klikte de map aan, om vervolgens aan te geven dat het een JPEG moest zijn.
Ik heb uitgevonden dat als ik eerst aangeef dat het JPEG moet zijn en dan de map aanklik het probleem zich niet voordoet. PS CC 2014 en Lightroom 6.
Dat krijg je als je lang niks doet met die programma's :-)

Gebruikersavatar

Kroontje
Berichten: 1942
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: ARF bestand vanuit PS opslaan als JPEG

sep 2017 25 15:09

Bericht door Kroontje » ma 25 sep 2017, 15:09

Bericht door Kroontje door Kroontje sep 2017 25 15:09

Oké...mooi dat het is opgelost
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Plaats reactie