Panorama???

Hoe doe je het, waardoor komt het: vragen en antwoorden
Plaats reactie

Topic Starter
aart
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 29 mar 2009, 15:18
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Glasstad

Panorama???

Bericht door aart » di 09 sep 2014, 16:54

Met welk software kan ik een panorama maken (Stitchen)
Ik heb ptgui geprobeerd een demo en die laat al vind ik het, de foto te klein zien.
Is dit puur omdat het een demo is. Geeft ook door de foto een tekst aan.
Dat weet ik 100% zeker van dat het door de demo is.

Wat zijn de andere software pakketten.


Groetjes,

Aart

Gebruikersavatar

QWERTY
Berichten: 1124
Lid geworden op: do 25 mar 2010, 01:13
Favoriete camera merk: Sony A7Mk3
Bewerk mijn foto's: Nee

Re: Panorama???

Bericht door QWERTY » di 09 sep 2014, 20:20

aart schreef:Met welk software kan ik een panorama maken (Stitchen)
Ik heb ptgui geprobeerd een demo en die laat al vind ik het, de foto te klein zien.
Is dit puur omdat het een demo is. Geeft ook door de foto een tekst aan.
Dat weet ik 100% zeker van dat het door de demo is.

Wat zijn de andere software pakketten.


Groetjes,

Aart
Ik gebruik PTGui Pro 10.0.6 voor de echt moeilijke panorama's (multi row, spherical, etc.) in alle andere gevallen Photoshop CS6 of CC.

De testversie van PTGui zal idd wel de nodige beperkingen hebben ..... max. resolutie, watermerk, etc.
Hou je veilig,

Harrie "H" Gerritz

Attack the establishment, especially pathological liars, also known as politicians and bankers.

Gebruikersavatar

Kroontje
Berichten: 2135
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Panorama???

Bericht door Kroontje » di 09 sep 2014, 22:12

Ik gebruik ook PtGui ;) maar AutoPano is ook niet verkeerd ;)
http://www.kolor.com/buy/software/autopano-pro-5.html
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje


Topic Starter
aart
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 29 mar 2009, 15:18
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: Glasstad

Re: Panorama???

Bericht door aart » wo 10 sep 2014, 10:45

Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb 1 fout gemaak. Ik heb een pano gemaakt met mijn telelens. Op zich geen fout.
Maar had daar niet mee rekening gehouden dat je mega breed word.

Dus wil ik me eerst even toe leggen op het maken van een pano.
Deze is opzicht goed maar veels te breed.


ik heb beide geprobeerd in een demo werke alle 2 goed.

grt,

aart

Gebruikersavatar

Kroontje
Berichten: 2135
Lid geworden op: wo 11 mei 2011, 20:01
Favoriete camera merk: Nikon
Bewerk mijn foto's: Nee
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Panorama???

Bericht door Kroontje » wo 10 sep 2014, 11:16

Pano kan je beste doen met de camera in de portret stand. Zo heb je meer over aan de boven en onderkant.
D800 met een persoonlijke mening die rekbaar is als een elastiek. iamKroontje

Gebruikersavatar

Cyrus
Berichten: 1527
Lid geworden op: vr 01 apr 2011, 22:20
Favoriete camera merk: Nikon - Fuji - Sony
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: NH
Contacteer:

Re: Panorama???

Bericht door Cyrus » wo 17 sep 2014, 15:08

Wellicht een alternatief: Hugin. Open source, beschikbaar voor Mac, Windows en Linux (doverse distro's).
_____________
Groeten,
Edwin

flickr

Plaats reactie

Terug naar “Fototechniek”