Apple OSX 10.9 Mavericks

De motor van je PC en Mac
Gebruikersavatar

Cyrus
Berichten: 1529
Lid geworden op: vr 01 apr 2011, 22:20
Favoriete camera merk: Nikon - Fuji - Sony
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: NH
Contacteer:

Re: Apple OSX 10.9 Mavericks

Bericht door Cyrus » wo 23 okt 2013, 11:33

Laatste bericht van vorige pagina:

M'n MBP is zojuist klaar, draait prima. De Universal Mailer plugin voor AppleMail had een update nodig, voor de rest werkt alles prima.

Voor wie graag een USB-installer van Mavericks wil maken: op [url-http://erikwb.net/create-mavericks-usb-drive-installer/]deze pagina[/url] vind je de instructie, fluitje van een cent.

Oh en vergeet niet om TRIM weer aan te zetten, indien je achteraf een SSD hebt ingebouwd. Dat staat voor achteraf ingebouwde SSD's om merkwaardige redenen altijd weer uit, na een major upgrade van OS X.

Voor ik vanochtend de deur uit ging, heb ik de update van de MacMini gestart. Dat zie ik vanavond wel, maar ik verwacht ook daar geen issues.
_____________
Groeten,
Edwin

flickr

Gebruikersavatar

Cyrus
Berichten: 1529
Lid geworden op: vr 01 apr 2011, 22:20
Favoriete camera merk: Nikon - Fuji - Sony
Bewerk mijn foto's: Ja
Locatie: NH
Contacteer:

Re: Apple OSX 10.9 Mavericks

Bericht door Cyrus » wo 23 okt 2013, 16:12

Ik ben nog niet echt in de gelegenheid geweest om alle nieuwe features te ontdekken (er moet immers gewoon gewerkt worden) maar twee features die in het oog sprongen en waar ik echt al járen op wachtte:
  • menu bar op beide (alle, indien meer dan twee) schermen, dock "verhuist" tevens mee naar het scherm waarop je werkt. Eindelijk! Ik werk met twee schermen tegelijk en het was een grote ergernis dat je op scherm 1 aan het werk bent, maar dock en menu bar op scherm 2 staan.
  • Finder kent nu tabs - indien je "iets" in meedere bestandslocaties aan het doen bent, scheelt dat een enorme clutter aan Finder-vensters op je desktop. Daarnaast kun je voortaan tags toekennen aan bestanden. Kan een nuttige functie zijn, zeker voor bijvoorbeeld foto's of documenten die bij een project horen.
Algemene indruk is dat de performance beter lijkt, vergeleken met 10.8. Met name Safari is sneller, maar ook andere programma's voelen sneller aan. Kan te maken hebben met de aanpassingen in het geheugenbeheer en multitasking (App Nap).
_____________
Groeten,
Edwin

flickr

Plaats reactie

Terug naar “PC en Mac”